Βίκυ Σγουρέλλη

Βίκυ Σγουρέλλη
Βίκυ Σγουρέλλη | Books With Shoes

Η Βίκυ Σγουρέλλη, με καταγωγή από την Λέσβο,γεννήθηκε στη Χίο το 1978. Μέχρι και σήμερα ζει στη Χίο, την οποία αγαπά και αρνείται να εγκαταλείψει.

Σπούδασε Αγγλική Λογοτεχνία σε Βρετανικό Πανεπιστήμιο, ενώ αργότερα υλοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στη Ναυτιλία και την Ειδική Αγωγή στο Μεσογειακό Κολλέγιο και στο Πανεπιστήμιο του Ντέρμπι. 

Στην πορεία πραγματοποίησε περαιτέρω σπουδές και επιμορφώσεις στην Ψυχολογία και στη χρήση Τεχνολογίας στην Εκπαίδευση.

Το 2005 ιδρύει το γνωστό σήμερα ως «L.O.V.E English Language School», το οποίο αποτέλεσε το πρώτο και μοναδικό διαφοροποιημένο πρότυπο κέντρο Αγγλικής γλώσσας στην Ελλάδα, ενώ συνεχίζει να διαφοροποιείται μέχρι σήμερα στη Χίο. Περισσότερες πληροφορίες: https://www.learnonlyviaempathy.gr/ 

Με πείσμα, επιμονή και όραμα κατάφερε να ενσωματώσει νέα τεχνολογικά μέσα (ipad, εικονική πραγματικότητα) συνδυάζοντάς τα με τις πιο διακεκριμένες παιδαγωγικές μεθόδους πετυχαίνοντας τη συνεκπαίδευση. Οι μαθητές της Βίκυς μαθαίνουν να δημιουργούν, να συνεργάζονται και πάνω από όλα να αγαπούν την μάθηση ανεξάρτητα απ’ το γνωστικό αντικείμενο.

Το 2019, ιδρύει τον εκδοτικό οίκο «Books with Shoes» στη Χίο. Στόχος της η διάδοση του πυρήνα της διδασκαλίας της μέσα από την αφήγηση. Αφού όπως πιστεύει η αφηγηματική τεχνική αποτελεί το καλύτερο μέσο για τη γνώση.

To 2020 δημιουργεί το διαδικτυακό περιοδικό  Unspotted.gr

«Εάν θες να σε ακούσει ένα παιδί, πες του την αλήθεια μέσα από μια φανταστική ιστορία».

Back To Top
Books With Shoes logo

BookswithShoes

Παιδικά βιβλία για την ενσυναίσθηση και την διαφορετικότητα

Εγγραφή στο Newsletter μας

Εγγραφτείτε στο newsletter μας και επωφεληθείτε με έκπτωση 5% στην αγορά των βιβλίων σας.