Μέμορι - Ο Κλειδοκράτορας της μνήμης και το αιώνιο μυστικό του "Δεν θυμάμαι"

Ένα βιβλίο από μια… διαφορετική Δασκάλα για… διαφορετικά παιδιά

Η Βίκυ Σγουρέλλη δεν είναι μια συνηθισμένη Δασκάλα, γνωστή για την δουλειά της και μέσα από το I LOVE ENGLISH, αυτή τη φορά… χτυπά εκδοτικά με ένα βιβίο της με τίτλο “Μέμορι: Ο Κλειδοκράτορας της Μνήμης και το Αιώνιο Μυστικό του Δε Θυμάμαι”

Οπως σημειώνεται στο οπισθόφυλλο του βιβλίου “Ο Γουίλ δεν μπορεί να θυμηθεί! Είναι διαφορετικός! Διαφορετική όμως είναι και η δασκάλα του που θα του αποκαλύψει ποιος κρύβεται μέσα στο μυαλό του και με τι τρόπο ελέγχει τη μνήμη του.
Μέσα από γρίφους και μυστικές πόρτες, ο Γουίλ θα μάθει να πιστεύει στον εαυτό του και θα βρει τον τρόπο να θυμάται.

Το βιβλίο “Μέμορι: Ο Κλειδοκράτορας της Μνήμης και το Αιώνιο Μυστικό του Δε Θυμάμαι” είναι ένα βιβλίο μοναδικό στο είδος του.

Αποτελεί ένα εκπαιδευτικό διήγημα με στοιχεία οπτικού γραμματισμού και πολυτροπικότητας με στόχο την αύξηση της ενσυναίσθησης των αναγνωστών όσον αφορά τον ψυχισμό των παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες. Πολυτροπικό κείμενο θεωρείται εκείνο του οποίου μήνυμα αποκωδικοποιείται μέσα από το γνωστικό συνδυασμό οπτικών, λεκτικών, χωρικών και άλλων σημειωτικών συστημάτων.

Αυτό το βιβλίο αποτελεί ένα πολύπλοκο γρίφο τέτοιων στοιχείων τα οποία οι αναγνώστες καλούνται να ανακαλύψουν.

Το βιβλίο “Μέμορι”είναι ένα εκπαιδευτικό εικονογραφημένο παραμύθι που θα βοηθήσει τους εκπαιδευτικούς  και γονείς να  καταλάβουν τον ψυχισμό των παιδιών που δυσκολεύονται μαθησιακά  καθώς και τα ίδια τα παιδιά ,να διαχειριστούν, μέσα από μια συμβολική ιστορία, τη μνήμη τους, να ενδυναμώσουν την αυτοπεποίθηση τους, την κριτική τους σκέψη, την παρατηρητικότητα και δημιουργικότητά τους, στοιχεία που συντελούν στην ενίσχυση της μετάγνωσης.

Αυτό το βιβλίο είναι απαιτητικό, πολύπλοκο, για δύσκολους αναγνώστες, όπως ακριβώς πολύπλοκη είναι και η διαχείριση παιδιών ειδικά μέσα στην τάξη.

Ο τρόπος που θα αντιμετωπίσει ο αναγνώστης το βιβλίο ισοδυναμεί με τον τρόπο που θα αντιμετώπιζε ένα παιδί με μαθησιακές δυσκολίες. Και τα δύο δεν γίνονται κατανοητά με την πρώτη ματιά.”

πηγή: alithia.gr

Back To Top
Books With Shoes logo

BookswithShoes

Παιδικά βιβλία για την ενσυναίσθηση και την διαφορετικότητα