Books With Shoes

ΓονείςΈνα θεραπευτικό ταξίδι – Ιστορίες για παιδιά της Μαρίνας Μποζάνη
Ένα Θεραπευτικό Ταξίδι - Ιστορίες για παιδιά | Μαρίνα Μπαζάνη | Books With Shoes

Ένα θεραπευτικό ταξίδι – Ιστορίες για παιδιά της Μαρίνας Μποζάνη

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Ένα θεραπευτικό ταξίδι-Ιστορίες για παιδιά

Εικονογράφηση: Βιβή Μαρκάτου

ISBN: 9786188573529

Σελίδες: 32, Τιμή: 17,50€

Εκδόσεις: Βooks with Shoes

 

Το βιβλίο θα κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις Books with Shoes  στις 25 Φεβρουαρίου 2022

Ένα Θεραπευτικό Ταξίδι - Ιστορίες για παιδιά | Μαρίνα Μπαζάνη | Books With Shoes

 

Το βιβλίο Ένα θεραπευτικό ταξίδι-Ιστορίες για παιδιά  αποτελεί μια συλλογή με ιστορίες  που έχει  χρησιμοποιήσει η Μαρίνα Μπoζάνη μέσα στο θεραπευτικό πλαίσιο με τα παιδιά.

Η σημασία των θεραπευτικών ιστοριών στην παιδική ψυχοθεραπεία είναι πλέον αδιαμφησβήτητη.

Το βιβλίο αποτελείται από τέσσερα παραμύθια που το καθένα ασχολείται με συγκεκριμένες φοβίες και συμπεριφορές.

Πέρα από τις ιστορίες, στο βιβλίο παρέχονται επιστημονικές συμβουλές και οδηγίες προς γονείς, εκπαιδευτικούς και θεραπευτές και πολλές χρήσιμες και διασκεδαστικές δραστηριότητες.

 

Η Ντροπαλή λουλουδονεράιδα, Ο Ιππόκαμπος Κοκκινομαγουλάς, το Φοβάμαι τα όνειρα και ο Κλέφτης τίγρης μπορούν να χρησιμοποιηθούν από θεραπευτές, εκπαιδευτικούς και γονείς ως μέσο ψυχαγωγίας ή ως ένα μέσο διευκόλυνσης της έκφρασης προβληματισμών και συναισθημάτων. Για κάθε ιστορία παρέχεται και ένα πρωτογενές υλικό επεξεργασίας έτσι ώστε το παιδί να παίξει, να διασκεδάσει αλλά και να έχει την ευκαιρία να έρθει σε επαφή και να επεξεργαστεί βαθύτερα δικές του δυσκολίες και προβληματισμούς που σχετίζονται με : τη ζήλεια, τις φοβίες, τις δυσκολίες στις κοινωνικές συναναστροφές, την έντονη κτητικότητα, αλλά και τον ερχομό ενός ακόμη μέλους στην οικογένεια. 

 

Τα παραμύθια, όπως άλλωστε και το παιχνίδι, μέσω των συμβολισμών που περιέχουν αποτελούν ένα πολύ καλό και ασφαλές εργαλείο στα χέρια των θεραπευτών και των γονέων, ώστε τα παιδιά να αγγίξουν θέματα τα οποία τα δυσκολεύουν και δεν είναι εύκολο να τα εκφράσουν. Ας μην ξεχνάμε πως ένα παιδί σπανίως θα έρθει να μας πει ότι δυσκολεύεται σε κάποιον τομέα. Τα παιδιά δεν μιλούν με λέξεις όπως οι ενήλικες. Μιλούν με το σώμα τους, με τη φαντασία τους και με εικόνες. Έτσι, μέσα από το παραμύθι, έχουν την ευκαιρία να ταυτιστούν με τους ήρωες και να γίνουν κι εκείνα πρωταγωνιστές στην ιστορία που εκτυλίσσεται, βρίσκοντας ακόμη και λύση στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα ίδια στην καθημερινότητά τους.

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

 

Η Ηχώ, η μικρή λουλουδονεράιδα, ήρθε στο δάσος για να κλέψει τους φίλους της Δάφνης;

Ο μικρός τίγρης γιατί αρπάζει ξένα αντικείμενα χωρίς να πάρει άδεια;

Πώς θα καταφέρει ο μικρός Ορφέας να κοιμάται στο δωμάτιό του χωρίς να φοβάται;

Γιατί ο ιππόκαμπος Κοκκινομαγουλάς έχει τόσο κόκκινα μάγουλα;

Μια σειρά θεραπευτικών παραμυθιών με  εικονογράφηση που ελκύει κάθε παιδικό βλέμμα και λειτουργεί ως βοηθητικό εργαλείο για θεραπευτές, εκπαιδευτικούς και γονείς, ενθαρρύνοντας τα παιδιά να επεξεργαστούν με ασφάλεια τις ανησυχίες τους.

Συναισθήματα ντροπής, ζήλειας, φόβου, θυμού ζωντανεύουν μέσα από τους ήρωες των ιστοριών. Οι ποικίλες διασκεδαστικές δραστηριότητες και κουίζ στο τέλος της κάθε ιστορίας, βοηθούν μικρούς και μεγάλους να βρουν λύσεις συμβάλλοντας στη συναισθηματική κατανόηση και ψυχική ενδυνάμωσή τους.

 

 

Μαρίνα Μπαζάνη | Ψυχολόγος | Συγγραφέας | Books With Shoes

 

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

 

Η Μαρίνα Μποζάνη σπούδασε ψυχολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και έχει κάνει μεταπτυχιακό στην Εγκληματολογία στο University of Leicester. Έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων και εξειδικεύσεων που σχετίζονται με την οικογένεια, το παιδί και την τέχνη, μεταξύ των οποίων είναι η σχολική ψυχολογία, η κλινική ψυχολογία παιδιού και εφήβου, η συστημική ψυχοθεραπεία και η θεραπεία μέσω τέχνης. Τα τελευταία χρόνια εκπαιδεύεται στην Προσωποκεντρική Ψυχοθεραπεία και την Παιδοκεντρική Παιγνιοθεραπεία. Θεωρεί πως τόσο το παιχνίδι όσο και η τέχνη βοηθούν τα παιδιά να διαχειριστούν τις εσωτερικές συγκρούσεις που βιώνουν και γι’ αυτό, μεταξύ άλλων, μέσα στο θεραπευτικό πλαίσιο για τα παιδιά, φροντίζει πάντα να ενσωματώνει και το παραμύθι, είτε με τη μορφή θεραπευτικών ιστοριών που η ίδια γράφει, είτε με τη μορφή της δημιουργικής γραφής, που αποτελεί μια συγγραφική αλληλεπίδραση μεταξύ του παιδιού και της θεραπεύτριας.

 

Εκδόσεις: Βooks with Shoes

Στεφάνου Τσουρή 5, 82100, Χίος

Τel: 2271040636

www.bookswithshoes.gr

email: bookswithshoes@gmail.com

 

Back To Top
Books With Shoes logo

BookswithShoes

Παιδικά βιβλία για την ενσυναίσθηση και την διαφορετικότητα