Με τα φιλιά θα γίνεις Βασιλιάς της Σοφίας Τάζογλου

Με τα φιλιά θα γίνεις Βασιλιάς

Στα πλαίσια της Πανελλήνιας Ημέρας κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού γεννήθηκε η ιδέα της  εικονογράφησης από την Βίκυ Σγουρέλλη, του παραμυθιού ” Με τα φιλιά θα γίνεις Βασιλιάς”  της Σοφίας Τάζογλου.

Στο παραμύθι αυτό η συγγραφέας χρησιμοποιεί ένα κοράκι για να μεταφέρει ένα σημαντικό μήνυμα στα παιδιά:

“Κρα Κρα Κρα με τα φιλιά θα γίνεις Βασιλιάς

Τέρμα τώρα οι μπουνιές και οι κλωτσιές

Άρχισε αμέσως αγκαλιές!!! Ναι αγκαλιές!!!”

Ως μητέρα ενός ζωηρού προνηπίου, που αργότερα διαγνώστηκε με ΔΕΠΥ, παρατηρούσε τις συμπεριφορές των παιδιών στην σχολική αυλή και θέλησε να βρει έναν διαφορετικό τρόπο για να περάσει το μήνυμα της στον γιό της και στα άλλα παιδάκια του σχολείου. Έναν τρόπο που δεν θα προσβάλει κανέναν και παράλληλα θα ενισχύει την αγάπη των παιδιών για την φιλία και την προστασία όλων των ανθρώπων και των ζώων.

Η εικονογράφησή του ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ της 6ης Μαρτίου και σήμερα είμαστε πολύ χαρούμενες που σας το παρουσιάζουμε!

Μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν το παραμύθι “Με τα φιλιά θα γίνεις Βασιλιάς” από εδώ: https://tinyurl.com/filia-vasilias

Το παραμύθι “Με τα φιλιά θα γίνεις Βασιλιάς” έστειλε η συγγραφέας το 2014 σε όλα τα σχολεία στην Ελλάδα, προσκαλώντας τους μαθητές σε ένα Διαγωνισμό Ζωγραφικής, με στόχο την εικογράφησή του από τα παιδιά. Οι συμμετοχές ήταν πραγματικά αμέτρητες! Ένα σημαντικό όμως πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε τότε, δεν της επέτρεψε δυστυχώς την ολοκλήρωση του διαγωνισμού και την δημιουργία του ebook των παιδιών. Κάποια σχολεία προχώρησαν στην δική τους εικονογράφηση και πραγματικά η χαρά της συγγραφέως για την διάδοσης του μηνύματος είναι απερίγραπτη!

Με τα φιλιά θα γίνεις Βασιλιάς λοιπόν!

Back To Top
Books With Shoes logo

BookswithShoes

Παιδικά βιβλία για την ενσυναίσθηση και την διαφορετικότητα